Novedades de literatura en Lapislàtzuli para septiembre

By | 9:59 Leave a Comment

¡Atención! Acaba de surgir la primera colección en catalán dedicada exclusivamente a la literatura japonesa. La editorial catalana Lapislàtzuli estrena en septiembre una colección llamada "Sèrie de literatura japonesa" la cual está dirigida por Ko Tazawa. Esta colección cuenta con las traducciones de Ko Tazawa y Joaquim Pijoan. Lapislàtzuli estrena esta colección con dos títulos, el primero es de Ichiyô Higuchi, "A veure qui és més alt", y el segundo de Ôgai Mori, "Harakiri. El cas de la familia Abe". Ambas ediciones tendrán un precio de 12€ y desde hoy están a la venta en la web de la editorial. 


A veure qui és més alt. Midori, una petita geisha.
Ichiyô Higuchi

És una història d’amor adolescent. La rivalitat no consisteix solament en el joc adolescent de comparar-se l’alçada física, sinó també en el grau de maduresa. O potser també en la intensitat d’amor dels dos protagonistes. La novel·la està ambientada al barri de Yoshiwara, centre oficial de prostitució, un món tancat i força especial, la qual cosa no deixa d’influir en la manera de ser dels nois. Ichiyō Higuchi construeix una història vívida, versemblant i entranyable a partir de la descripció minuciosa de la vida quotidiana dels protagonistes, amb una gran sensibilitat humana i artística. És, sens dubte, una obra mestra de l’època de Meiji.



Harakiri. El cas de la família Abe
Ôgai Mori

Ōgai Mori 森鷗外 (1862-1922). Escriptor i metge militar, fou una de les figures més importants de la literatura japonesa de l’era Meiji (1868-1912). Com a autor, va escriure nombrosos contes i novel·les, entre els quals cal destacar La ballarina (1890), Vita sexualis (1909), Les oques (1911-1913), Sanshō Dayū, un hisendat cruel i llegendari (1915) i Barca del riu Takase (1916). Va traduir Faust de Goethe, Improvisatore de Hans Christian Andersen, Els crims de la rue Morgue d’Edgar Allan Poe, entre d’altres, i va introduir el romanticisme occidental al Japó. Ōgai Mori va néixer a l’època d’Edo, quan encara els homes portaven monyo. Va presenciar l’enderrocament de l’ancien régime i el naixement de l’època moderna, i va promoure la renovació de la literatura japonesa, la creació d’una literatura nova a l’estil occidental.
A través d’aquest conte històric i realista, Ōgai Mori descriu molt bé la vida quotidiana, les relacions humanes, el criteri moral i el sentit del deure de la comunitat dels samurais, d’una època antiga i feudal. Harakiri: el cas de la família Abe fa possible comprendre millor la societat d’aleshores, que certament constitueix una de les bases de la societat i la mentalitat japoneses actuals.

Entrada más reciente Entrada antigua Inicio

0 comentarios: